Kevytyrittäjyys

Etusivu / Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys Omapajassa – helppo ja turvallinen tapa ansaita omalla osaamisella

Omapajan kevytyrittäjänä saat enemmän kuin pelkän laskutuspalvelun! Saat käyttöösi myös jokaisen kevytyrittäjän kaipaaman sparraus- ja tukipalvelun toimintasi kasvattamiseksi. Laskuta työsi helpommin ilman omaa yritystä ja y-tunnusta. 

Katso video
 • KOKEILE YRITTÄJYYTTÄ HELPOMMIN. Sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä toimiaksesi yrittäjämäisesti.
 • HELPPO TAPA LASKUTTAA. Kirjaa työsi laskutustyökalullamme asiakkaallesi lähetettäväksi. Voit laskuttaa heti liityttyäsi.
 • ÄLÄ MUREHDI KIRJANPIDOSTA. Hoidamme kirjanpidon, viranomaisvelvoitteet sekä tarvittavien vakuutusten ottamisen.
 • ÄLÄ VAIVAA PÄÄTÄSI arvonlisäverojen tai vakuutusten maksamisesta… Me hoidamme ne puolestasi.
 • ET JOUDU YRITTÄMÄÄN YKSIN. Meidän kanssa voit kehittää ja kasvattaa toimintaasi yhdessä. Olemme aina apunasi.
Kevytyrittäjyys sopii erinomaisesti kädentaitajille

Näin helppoa se on!

Saat laskutustyökalun tunnukset välittömästi.

Täydennä omat henkilötietosi.

Ja PAM! Olet valmis laskuttamaan työsi.

Näin Omapajan kevytyrittäjyys toimii

1. Liity palveluumme

Saat käyttäjätunnukset ja voit aloittaa omalla osaamisella ansaitsemisen heti. Liittyminen on ilmaista, eikä velvoita sinua mihinkään.

2. Tee sitä, missä olet vahvimmillasi.

Asiakkaanasi voi olla kuluttaja, yritys tai mikä tahansa organisaatio. Sovi työstä ja hinnoittelusta suoraan asiakkaasi kanssa.

3. Laskuta – saat korvauksen palkkana.

Me hoidamme työsi vakuuttamisen ja laskujen lähettämisen. Pidämme tuloistasi ja kuluistasi kirjaa ja hoidamme viranomaisvelvoitteet.

4. Valmentaudu, kasva ja kehity.

Me autamme osaamisen tuotteistamisessa, hinnoittelussa, myynnin ja markkinoinnin suunnittelussa sekä sopimusten tekemisessä.

Kenelle Omapajan laskutuspalvelu sopii?

Jos haluat helpon tavan tienata, niin ryhdy kevytyrittäjäksi, kuten kymmenet tuhannet muutkin suomalaiset ovat tehneet. Kevytyrittäjäksi voi alkaa oikeastaan kuka tahansa, jos vain on intoa ja idea siitä, mitä myy. Tyypillisesti kevytyrittäjä myy omaa osaamistaan. 

Kevytyrittäjien joukossa on paljon eri ammattialojen taitajia. Kaikkia laskutuspalvelun asiakkaita yhdistävä perusidea on se, että työntekijä tekee työnsä ja laskuttaa siitä laskutuspalvelun kautta. 

Kevytyrittäjyyden aloittaminen ja laskutuspalvelun käyttö on helppoa! Sinun ei enää tarvitse miettiä oman yrityksen perustamista, vaan voit toimia helposti ja turvallisesti Omapajan y-tunnuksella. 

Omapaja sopii sinulle erityisesti seuraavissa tilanteissa:

 • osaamisellesi on tilausta
 • haluat tehdä sitä, mitä rakastat
 • haluat tehdä työtä mieluummin itselle kuin muille
 • haluat laskuttaa yksittäisiä työsuorituksia
 • haluat testata yritysideaasi
 • harkitset yrittäjyyttä
 • haluat yrittäjäksi, mutta et rakasta paperinpyörittelyä
 • haluat lisätuloja palkkatyösi tai opintojesi ohelle
 • olet työtön ja haluat työllistää itsesi
  sinulla on jo yritys, mutta yritystoimintasi on pientä
 • etsit vaihtoehtoa palkkatyölle, mutta kynnys oman yrityksen perustamiseen on liian korkea
Kevytyrittäjyys tuo vapautta

”Omapaja tuo vapautta ja huolettomuutta. Kaikkien maksujen huolehtiminen ja kuittien kasaaminen ja toimittaminen tilitoimistoon vei työpäivän jälkeen liikaa aikaa.”

Marko Mertala, Greenmaster

Korusuunnittelija Anriikka Mentilä toimii kevytyrittäjänä Omapajan laskutuspalvelussa.

“Omapaja hoitaa ne asiat, joihin minulla ei ole osaamista eikä oikeastaan aikaakaan, eli kirjanpito ja kaikki yrityksen perustamiseen liittyvät asiat.”

Anriikka Mentilä, True Bloom Jewelry

Talon maalauksia kesätöinä tekevät kevytyrittäjä Olli Lääkkö

“Pääsemme keskittymään siihen, mitä haluamme tehdä eli maalausurakoiden myyntiin ja maalaustöihin. Omapaja on hoitanut muut asiat.”

Olli Lääkkö, Maalauspalvelu YläVitoset

Sopiiko kevytyrittäjyys minulle?

Alla olevat 13 väitettä kuvaavat kevytyrittäjyyttä. Käy läpi nämä väitteet ja mieti, mitkä niistä sopivat sinuun. Jos sinuun sopii yksi väite, kevytyrittäjyyttä kannattaa ainakin harkita. 

Jos väitteistä kaksi tai useampi sopii sinuun, kevytyrittäjyys on sinulle todennäköisesti hyvinkin sopiva vaihtoehto. Testin väitteet kertovat paljon siitä, mitä kevytyrittäjänä toimiminen tarkoittaa. Se antaa paljon vapautta ja mahdollisuuksia. 

 • Olen huomannut, että osaamistani tarvitaan ja ihmiset ovat valmiita tilaamaan sitä.
 • Minulla on haave omasta yrityksestä, mutta kynnys sen toteuttamiseen on liian korkea.
 • Teen mieluummin työtä itselle kuin muille.
 • Haluan vaikuttaa paremmin työni sisältöön.
 • Haluan vaikuttaa enemmän työni aikatauluun.
 • Haluan tehdä yksittäisiä työsuorituksia eri aloille.
 • Haluan testata omaa yritysideaani.
 • Perustaisin yrityksen mutta en pidä paperin pyörittelystä.
 • Haluan itse työllistää itseni mutta kaipaan kuitenkin verkostoa.
 • Olen työtön ja haluan sen vuoksi itse työllistää itseni.
 • Haluan lisätuloja palkkatyön tai opiskelun ohelle.
 • Minulla on jo yritys, mutta toimintani on pientä.
 • Etsin vaihtoehtoja palkkatyölle.

Liity nyt ja laskuta helpommin!

Älä huoli, Omapajan kevytyrittäjänä et maksa piilokuluja! Mikäli sinulla ei kevytyrittäjäksi rekisteröidyttyäsi olekaan laskutusta, ei sinulla ole mitään kulujakaan. Liittyminen on täysin ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään.

Valmennuspalvelut Omapajan kevytyrittäjille

Kevytyrittäjyys sopii luoville aloille

Omapajan valmennuksessa saat eväät yritystoimintasi käynnistämiseen ja kasvattamiseen. Suosittelemme tätä valmennusta etenkin jokaisella aloittavalle yrittäjälle. 

Valmennuksessa opit tuntemaan mahdollisuutesi, markkinasi sekä asiakkaasi. Käytyäsi valmennuksen olet valmis itsesi työllistämiseen ja tulevaisuuteen. Valmennuksemme ovat sinulle ilmaisia ja voit osallistua niihin livenä tai verkon kautta.

Jätä kirjanpitohuolet ammattilaiselle ja keskity työhösi

Omapajan kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse itse huolehtia kirjanpidosta tai muista taloushallinnon tehtävistä. Me hoidamme ne puolestasi. Tällöin aikasi vapautuu tärkeimpään, eli asiakashankintaan ja työntekoon. Laskun tekemästäsi työstäsi voit luoda helppokäyttöisellä laskutustyökalullamme.

Kevytyrittäjänä toimiminen sopii monelle eri alalle. Lisäksi voit yhdistää eri alojen palveluja: voit tehdä töitä esimerkiksi media-, rakennus- ja viihdealalla yhtä aikaa. Lisää aiheesta kerrotaan myös Yrittäjät.fi-sivustolla. Kevytyrittäjänä sinun on myös mahdollista liittyä Yrittäjien jäseneksi. Jäsenenä saat Suomen Yrittäjien jäsenedut käyttöösi, kuten mm. neuvontapalvelun.

Kevytyrittäjyys on helppo tapa ansaita omalla osaamisella

Tarinoita siitä, miksi ihmiset ovat päätyneet kevytyrittäjyyteen on monia. 

Yksille se on tie omaan yritykseen. Tällöin he haluavat testata yrittäjyyttä ja sen kannattavuutta kevytyrittäjyyden kautta ennen kuin perustavat oman yrityksen ja heistä tulee yksityisiä elinkeinonharjoittajia. Näin oman yrityksen perustaminen on turvallisempaa.

Toiset puolestaan siirtyvät oman yrityksen pyörittämisestä kevyempään vaihtoehtoon ja antavat laskutuspalvelun mm. lähettää laskun tekemästään työstä. Tällöin heidän aikaansa vapautuu enemmän mm. perheelle ja harrastuksille.

Kolmannet taas hakevat lisätienestiä esimerkiksi palkkatyön ohella tai opiskelijana. Kevytyrittäjyys onkin heille opiskelijalle erinomainen tapa hankkia lisätienestiä.

Yritystoimintasi on vakuutettu

Omapajan kevytyrittäjänä saat meiltä yritystoimintasi turvaksi tapaturma- ja vastuuvakuutuksen. Lisäksi, jos yritystoimintasi arvioidut vuositulot ylittävät 7799,37 euroa, sinun tulee ottaa itsellesi yrittäjän eläkevakuutus. Valtakirjalla voit siirtää yel-vakuutuksesi hallinnoinnin Omapajan hoidettavaksi. 

YEL-vakuutettuna kevytyrittäjänä voit halutessasi ottaa itsellesi myös yrittäjän vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen, joka on edellä mainittua vakuutusturvaa kattavampi.

Ei kuukausimaksuja, ei piilokuluja

Rekisteröityminen Omapajan kevytyrittäjäksi on sinulle täysin ilmaista. Rekisteröityminen ei velvoita sinua mihinkään, joten aloittaminen ja yritystoiminnan kokeileminen on riskitöntä ja turvallista.

Palvelumaksumme on 3-5 % (+ alv 24 %) arvonlisäverottomasta laskutuksestasi. Jos et saakaan hankittua laskutettavaa työtä, ei tarvitse maksaa mitään kulujakaan. Meillä ei pelailla kuukausimaksuilla!