Palkkalaskuri kevytyrittäjälle

Etusivu / Kevytyrittäjyys / Palkkalaskuri kevytyrittäjälle

Älä enää arvo, paljonko asiakkaaltasi laskutettavasta summastasi jää käteen. Laske käteen jäävä palkkasi helpokäyttöisellä laskurillamme. Näin osaat laskuttaa riittävästi ja tiedät mitä tienaat.

Maksetaan tilille
Bruttopalkka
Veroprosentti (20 %)
Nettopalkka
Kulukorvaukset
Matkakorvaukset

Vähennykset
Palvelumaksut (5 % + ALV 24 %)
YEL-vakuutus
Sairausvakuutus (0.77 % bruttopalkasta + ALV 24 %)

HUOM! Palkkalaskurin arvot ovat suuntaa-antavia. Laskurissa ei ole huomioitu arvonlisäveroja selkeyden vuoksi. Laskuihin ja kulukorvauksiin lisätään arvonlisävero voimassa olevien arvonlisäverosäännösten mukaisesti. YEL-vakuutusmaksujen määrä on laskettu laskutussumman perusteella.

Todelliset maksut määräytyvät YEL-työtulon perusteella. Halutessasi voit ottaa toiminnallesi tapaturma- ja vastuuvakuutukset (keskimäärin 3 % + alv 24% bruttopalkasta) Omapajan kautta.

Aloita helpompi yrittäjyys!

Rekisteröitymällä Omapajan kevytyrittäjäksi voit laskuttaa työsi helposti ilman oman yrityksen perustamista. Rekisteröityminen on täysin ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Mikäli sinulla ei rekisteröidyttyäsi olekaan laskutusta, ei sinulla ole mitään kulujakaan. 

Omapajan kevytyrittäjän palkka muodostuu hänen laskutuksensa perusteella:

Laskutus (alv 0%)
– Mahdolliset tulonhankkimisesta aiheutuneet kulut (esim. aine- ja tarvikeostot)
– Mahdolliset tulonhankkimisesta aiheutuneet matkakulut
= Bruttopalkka
– Ennakonpidätys verokortin mukaan
= Nettopalkka
– Omapajan palvelumaksu (3-5 % laskutuksesta + alv)
– sairausvakuutusmaksu (0,77 % + alv bruttopalkasta)
= Maksettava summa

Huomioithan, että laskun loppusummaan tulee aina lisätä arvonlisäverokannan mukainen arvonlisävero. AVL:n mukaista vähäisen toiminnan arvonlisäverottomuutta ei pajayrittäjien tapauksessa voida soveltaa, koska Omapajan kokonaisliikevaihto ylittää 10 000 euron rajan.

Omapajan palvelumaksu sekä vakuutusmaksut ovat vähennyskelpoisia henkilökohtaisessa verotuksessasi. Halutessasi voit ottaa Omapajan kautta lakisääteisen sairausvakuutuksen lisäksi myös tapaturma- ja vastuuvakuutukset (keskimäärin 3 % + alv 24% bruttopalkasta).

Palkkalaskuri auttaa tulojen arvioimisessa – Lisää laskurimme kirjanmerkkeihin!

Jotta kuukausitason tuloista syntyisi täsmällisempi käsitys, kannattaa sinun todellakin käyttää kevytyrittäjille suunnattuma palkkalaskuriamme. Se on suunniteltu juuri sinun kaltaisellesi itsensätyöllistäjälle, joka käytät laskutuspalvelua. 

Hinnoittele niin, että palkkaa jää käteen

Käteen täytyy jäädä sen verran rahaa, että se vastaa tehtyä työtä. Palkkalaskurimme auttaa käteen jäävän summan määrittelyssä. Määritelty summa puolestaan vaikuttaa hintoihin, joihin pitäisi sisällyttää myös kustannukset, jotka tulevat työvälineistä, työtilan vuokrasta, materiaalin hankinnasta, matkakuluista, puhelin- ja internetmaksuista ja niin edelleen.

Kannattaa miettiä valmiiksi summa, jonka haluaa tehdystä työstä saada itselleen. Omapajan laskurilla pystyy kokeilemaan myös sitä, minkä verran voi laskuttaa, jotta tämä summa jäisi käteen. Suurentamalla ja pienentämällä laskuriin syötettäviä summia voi testata esimerkiksi nettopalkan määrää. Kannattaa kokeilla!

Lisää hinnoittelun periaatteista voi lukea Yrittäjät.fi-sivustolta.

Kevytyrittäjän apuna

Kevytyrittäjän työhön kuuluu, että hän myy palveluaan ja solmii asiakassuhteita. Hän tekee työnsä asiakkailleen ja lähettää lopuksi laskun tehdystä työstä. Laskutus muodostaa palkan perustan.

Omapajan palkkalaskuri esittää palkan muodostumisen selkeyden vuoksi niin, että siinä ei oteta huomioon arvonlisäveroa. Palkkalaskuri auttaa hahmottamaan omaa tulotasoa. Tiedon avulla on helpompi suunnitella omaa arkea.