Palkkalaskuri kevytyrittäjälle

Etusivu / Kevytyrittäjyys / Palkkalaskuri kevytyrittäjälle

Älä enää arvo, paljonko asiakkaaltasi olisi syytä laskuttaa paljonko laskutettavasta summastasi jää käteen. Laske käteen jäävä palkkasi helpokäyttöisellä laskurillamme.

Maksetaan tilille
Bruttopalkka
Veroprosentti (20 %)
Nettopalkka
Kulukorvaukset
Matkakorvaukset

Vähennykset
Palvelumaksut (5 % + ALV 24 %)
YEL-vakuutus
Sairausvakuutus (0.77 % bruttopalkasta + ALV 24 %)

HUOM! Palkkalaskurin arvot ovat suuntaa-antavia. Laskurissa ei ole huomioitu arvonlisäveroja selkeyden vuoksi. Laskuihin ja kulukorvauksiin lisätään arvonlisävero voimassa olevien arvonlisäverosäännösten mukaisesti. YEL-vakuutusmaksujen määrä on laskettu laskutussumman perusteella. Todelliset maksut määräytyvät YEL-työtulon perusteella. Halutessasi voit ottaa toiminnallesi tapaturma- ja vastuuvakuutukset (keskimäärin 3 % + alv 24% bruttopalkasta) Omapajan kautta.

Aloita helpompi yrittäjyys!

Rekisteröitymällä Omapajan kevytyrittäjäksi voit laskuttaa työsi helposti ilman oman yrityksen perustamista. Rekisteröityminen on täysin ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Mikäli sinulla ei rekisteröidyttyäsi olekaan laskutusta, ei sinulla ole mitään kulujakaan. 

Omapajan kevytyrittäjän palkka muodostuu hänen laskutuksensa perusteella:

Laskutus (alv 0%)
– Mahdolliset tulonhankkimisesta aiheutuneet kulut (esim. aine- ja tarvikeostot)
– Mahdolliset tulonhankkimisesta aiheutuneet matkakulut
= Bruttopalkka
– Ennakonpidätys verokortin mukaan
= Nettopalkka
– Omapajan palvelumaksu (3-5 % laskutuksesta + alv)
– sairausvakuutusmaksu (0,77 % + alv bruttopalkasta)
= Maksettava summa

Huomioithan, että laskun loppusummaan tulee aina lisätä arvonlisäverokannan mukainen arvonlisävero. AVL:n mukaista vähäisen toiminnan arvonlisäverottomuutta ei pajayrittäjien tapauksessa voida soveltaa, koska Omapajan kokonaisliikevaihto ylittää 10 000 euron rajan. Omapajan palvelumaksu sekä vakuutusmaksut ovat vähennyskelpoisia henkilökohtaisessa verotuksessasi. Halutessasi voit ottaa Omapajan kautta lakisääteisen sairausvakuutuksen lisäksi myös tapaturma- ja vastuuvakuutukset (keskimäärin 3 % + alv 24% bruttopalkasta).

Omapajan kevytyrittäjä vakuutetaan yrittäjänä

Jos yritystoiminnan arvioidut vuosityötulot ylittävät 7799,37 euroa, pajayrittäjälle otetaan Omapajan avustuksella henkilökohtainen yrittäjän eläkevakuutus. Eläkevakuutuksen hallinnointi voidaan siirtää Omapajalle. Tällöin Omapaja maksaa kuukausittaiset eläkemaksut pajayrittäjän nettopalkasta. Aloittava yrittäjä saa eläkevakuutusmaksuistaan 22 % alennuksen ensimmäisen 48 kuukauden ajan! Eläkevakuutusmaksut ovat pajayrittäjän henkilökohtaisessa verotuksessa vähennyskelpoisia. Omapajan yhteyshenkilöiltä voi kysyä milloin tahansa apua kaikissa eläkevakuutuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Palkkalaskuri auttaa tulojen arvioimisessa – Lisää laskurimme kirjanmerkkeihin!

Jotta kuukausitason tuloista syntyisi täsmällisempi käsitys, kannattaa käyttää kevytyrittäjille suunnattuma laskuriamme. Se on suunniteltu juuri niille itsensä työllistäjille, jotka käyttävät laskutuspalvelua. Laskuri on oiva keino kartoittaa rahamäärää, joka kuukauden työrupeamasta jää käteen. Esimerkiksi työsopimusta tehtäessä aika harva palkansaaja hahmottaa suoraan tilille tulevan summan, jos työnantaja ilmoittaa, että palkka on vaikkapa 2800 euroa. Kevytyrittäjä on samantapaisessa tilanteessa. Usein täytyy pysähtyä miettimään, mitä lopulta jää palkaksi kuukauden työn jälkeen. Laskuja tulee kirjoitettua yhteensä tietyn summan edestä, mutta kertyneestä summasta täytyy maksaa esimerkiksi verot ja muut viranomaismaksut.

Kevytyrittäjän apuna

Kevytyrittäjän työhön kuuluu, että hän myy palveluaan ja solmii asiakassuhteita. Hän tekee työnsä asiakkailleen ja lähettää lopuksi laskun tehdystä työstä. Laskutus onkin oleellisin osa palkan määräytymistä. Se muodostaa palkan perustan. Miten kevytyrittäjän palkka muodostuu? Omapajan palkkalaskuri esittää palkan muodostumisen selkeyden vuoksi niin, että siinä ei oteta huomioon arvonlisäveroa. Laskuri auttaa hahmottamaan omaa tulotasoa. Kaikkia kuluja ja menoja siinä ei toki voida ottaa huomioon, mutta laskurilla saa selkeän käsityksen siitä, mitä kuukaudessa jää mahdollisesti käteen. Tiedon avulla on helpompi suunnitella omaa arkea.

Hinnoittele niin, että palkkaa jää käteen

Oman työn hinnoittelu on yleensä haastavaa. Ei ole aivan helppoa määritellä laskutettavaa summaa. Kannattaa kuitenkin koko ajan pitää mielessä, että laskutus muodostaa oman palkan perustan. Hinnoittelun voi aloittaa siitä, että ottaa selvää, mitä muut veloittavat samasta työstä. Sitten tulee miettiä, hinnoitteleeko oman työnsä tunteina vai palvelupaketteina. Esimerkiksi siivousfirmat laskuttavat usein tuntien mukaan, kun taas ravintoneuvojat voivat laskuttaa palvelupaketista, joka sisältää tietyn verran ohjeita ja valmennusta. Lisää hinnoittelun periaatteista voi lukea Yrittäjät.fi-sivustolta.

Käteen täytyy jäädä sen verran rahaa, että se vastaa tehtyä työtä. Laskurimme auttaa käteen jäävän summan määrittelyssä. Määritelty summa puolestaan vaikuttaa hintoihin, joihin pitäisi sisällyttää myös kustannukset, jotka tulevat työvälineistä, työtilan vuokrasta, materiaalin hankinnasta, matkakuluista, puhelin- ja internetmaksuista ja niin edelleen.

Kannattaa miettiä valmiiksi summa, jonka haluaa tehdystä työstä saada itselleen. Omapajan laskurilla pystyy kokeilemaan myös sitä, minkä verran voi laskuttaa, jotta tämä summa jäisi käteen. Suurentamalla ja pienentämällä laskuriin syötettäviä summia voi testata esimerkiksi nettopalkan määrää. Kannattaa kokeilla!