Palkkalaskuri kevytyrittäjälle

Etusivu / Kevytyrittäjyys / Palkkalaskuri kevytyrittäjälle

Älä enää arvo, paljonko asiakkaaltasi laskutettavasta summastasi jää käteen. Laske käteen jäävä palkkasi helpokäyttöisellä laskurillamme. Näin osaat laskuttaa riittävästi ja tiedät mitä tienaat.

Maksetaan tilille
Bruttopalkka
Veroprosentti (20 %)
Nettopalkka
Kulukorvaukset
Matkakorvaukset

Vähennykset
Palvelumaksut (5 % + ALV 24 %)
YEL-vakuutus
Sairausvakuutus (0.77 % bruttopalkasta + ALV 24 %)

HUOM! Palkkalaskurin arvot ovat suuntaa-antavia. Laskurissa ei ole huomioitu arvonlisäveroja selkeyden vuoksi. Laskuihin ja kulukorvauksiin lisätään arvonlisävero voimassa olevien arvonlisäverosäännösten mukaisesti. YEL-vakuutusmaksujen määrä on laskettu laskutussumman perusteella.

Todelliset maksut määräytyvät YEL-työtulon perusteella. Halutessasi voit ottaa toiminnallesi tapaturma- ja vastuuvakuutukset (keskimäärin 3 % + alv 24% bruttopalkasta) Omapajan kautta.

Aloita helpompi yrittäjyys!

Rekisteröitymällä Omapajan kevytyrittäjäksi voit laskuttaa työsi helposti ilman oman yrityksen perustamista. Rekisteröityminen on täysin ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Mikäli sinulla ei rekisteröidyttyäsi olekaan laskutusta, ei sinulla ole mitään kulujakaan. 

Omapajan kevytyrittäjän palkka muodostuu hänen laskutuksensa perusteella:

Laskutus (alv 0%)
– Mahdolliset tulonhankkimisesta aiheutuneet kulut (esim. aine- ja tarvikeostot)
– Mahdolliset tulonhankkimisesta aiheutuneet matkakulut
= Bruttopalkka
– Ennakonpidätys verokortin mukaan
= Nettopalkka
– Omapajan palvelumaksu (3-5 % laskutuksesta + alv)
– sairausvakuutusmaksu (0,77 % + alv bruttopalkasta)
= Maksettava summa

Huomioithan, että laskun loppusummaan tulee aina lisätä arvonlisäverokannan mukainen arvonlisävero. AVL:n mukaista vähäisen toiminnan arvonlisäverottomuutta ei pajayrittäjien tapauksessa voida soveltaa, koska Omapajan kokonaisliikevaihto ylittää 10 000 euron rajan.

Omapajan palvelumaksu sekä vakuutusmaksut ovat vähennyskelpoisia henkilökohtaisessa verotuksessasi. Halutessasi voit ottaa Omapajan kautta lakisääteisen sairausvakuutuksen lisäksi myös tapaturma- ja vastuuvakuutukset (keskimäärin 3 % + alv 24% bruttopalkasta).

Palkkalaskuri auttaa tulojen arvioimisessa – Lisää laskurimme kirjanmerkkeihin!

Jotta kuukausitason tuloistasi syntyisi sinulle täsmällisempi käsitys, kannattaa sinun käyttää tulojesi laskemiseen kevytyrittäjille suunnattua laskuriamme. 

Hinnoittele niin, että palkkaa jää käteen

Palkkalaskurimme auttaa käteen jäävän summasi määrittelyssä. Määritelty summa puolestaan vaikuttaa hintoihisi, joihin pitäisi sisällyttää myös kustannukset, jotka tulevat työvälineistä, työtilan vuokrasta, materiaalin hankinnasta, matkakuluista, puhelin- ja internetmaksuista ja niin edelleen.

Sinun kannattaakin miettiä valmiiksi summa, jonka haluaa tehdystä työstä saada itselleen. Omapajan laskurilla halutun käteen jäävän summan voi laskea helposti. Kannattaa kokeilla!

Palkkalaskurimme auttaa hahmottamaan omaa tulotasoa. Tiedon avulla on helpompi suunnitella omaa arkea. Lisää hinnoittelun periaatteista voi lukea Yrittäjät.fi-sivustolta.

Laskurimme laskee palkkasi muodostumisen selkeyden vuoksi ilman arvonlisäveroa.