Palkkalaskuri

Etusivu / Kevytyrittäjyys / Palkkalaskuri

Palkkalaskuri kevytyrittäjälle

Älä enää arvo, paljonko asiakkaaltasi laskutettavasta summastasi jää käteen. Laske käteen jäävä palkkasi helpokäyttöisellä laskurillamme. Näin osaat laskuttaa riittävästi ja tiedät mitä tienaat.

Maksetaan tilille
Bruttopalkka
Veroprosentti (20 %)
Nettopalkka
Kulukorvaukset
Matkakorvaukset

Vähennykset
Palvelumaksut (5 % + ALV 24 %)
YEL-vakuutus
Sairausvakuutus (0 tai 1.34 % bruttopalkasta + ALV 24 %)

Näyttää hyvältä? Rekisteröidy ilmaiseksi Omapajaan ja ala toteuttamaan unelmiasi.

Omapajan kevytyrittäjän palkka muodostuu hänen laskutuksensa perusteella:

Laskutus (alv 0%)
– Mahdolliset tulonhankkimisesta aiheutuneet kulut (esim. aine- ja tarvikeostot)
– Mahdolliset tulonhankkimisesta aiheutuneet matkakulut
= Bruttopalkka
– Ennakonpidätys verokortin mukaan
= Nettopalkka
– Omapajan palvelumaksu (3-5 % laskutuksesta + alv)
– sairausvakuutusmaksu (0 % tai 1,34 % + alv bruttopalkasta)
= Maksettava summa

Palkkalaskurimme arvot ovat suuntaa-antavia. Huomioithan, että laskun loppusummaan tulee aina lisätä arvonlisäverokannan mukainen arvonlisävero. AVL:n mukaista vähäisen toiminnan arvonlisäverottomuutta ei pajayrittäjien tapauksessa voida soveltaa, koska Omapajan kokonaisliikevaihto ylittää 10 000 euron rajan. YEL-vakuutusmaksujen määrä on laskettu laskutussumman perusteella.

Todelliset maksut määräytyvät YEL-työtulon perusteella. Halutessasi voit ottaa toiminnallesi tapaturma- ja vastuuvakuutukset (keskimäärin 3 % + alv 24% bruttopalkasta) Omapajan kautta.

Omapajan palvelumaksu sekä vakuutusmaksut ovat vähennyskelpoisia henkilökohtaisessa verotuksessasi. Halutessasi voit ottaa Omapajan kautta lakisääteisen sairausvakuutuksen lisäksi myös tapaturma- ja vastuuvakuutukset (keskimäärin 3 % + alv 24% bruttopalkasta).

Palkkalaskuri auttaa tulojen arvioimisessa – Lisää laskurimme kirjanmerkkeihin!

Jotta kuukausitason tuloistasi syntyisi sinulle täsmällisempi käsitys, kannattaa sinun käyttää tulojesi laskemiseen kevytyrittäjille suunnattua laskuriamme. Hinnoittele niin, että sinulle jää riittävästi palkkaa jää käteen.

Laskurimme auttaa käteen jäävän summasi laskemisessa. Huomioi hinnoittelussa myös kustannukset, jotka tulevat työvälineistä, työtilan vuokrasta, materiaalin hankinnasta, matkakuluista, puhelin- ja internetmaksuista ja niin edelleen. Voit miettiä valmiiksi summan, jonka haluat tehdystä työstä saada itsellesi. Laskuri laskee palkkasi muodostumisen selkeyden vuoksi ilman arvonlisäveroa. 

Palkkalaskurimme auttaa hahmottamaan omaa tulotasoa. Tiedon avulla on helpompi suunnitella omaa arkea. Lisää hinnoittelun periaatteista voi lukea Yrittäjät.fi-sivustolta.