Omapajassa toimivia kevytyrittäjiä kutsutaan pajayrittäjiksi

Omapaja mahdollistaa omalla osaamisella ansaitsemisen ilman oman yrityksen perustamista. Omapajan laskutuspalvelun kautta toimivia kevytyrittäjiä kutsutaan pajayrittäjiksi. Pajayrittäjänä voi toimia yhtä hyvin yksittäisiä työsuorituksia laskuttava henkilö kuin päätoimisestikin itsensä työllistävä yrittäjä. Pajayrittäjänä pääset nauttimaan yrittämisen vapaudesta ilman yrittäjyyteen kuuluvia paperivelvollisuuksia.

Pajayrittäjät hankkivat yrittäjämäisesti itse asiakkaansa ja sopivat työn ehdoista suoraan toimeksiantajiensa kanssa. Työn laskutus tapahtuu Omapajan y-tunnuksen avulla. Omapaja hankkii tarvittavat vakuutukset, hoitaa pajayrittäjien kirjanpidon ja muut viranomaisvelvoitteet ja maksaa pajayrittäjälle tulon palkkana. Pajayrittäjän ei siis tarvitse itse pitää kirjaa tuloistaan.

Pajayrittäjät vakuutetaan yrittäjien eläke- ja tapaturmavakuutusten mukaisesti. Se tarkoittaa, että alle 7645 euron vuosityötuloilla et tarvitse eläkevakuutusta lainkaan, jolloin arvonlisäverottomasta laskutuksesta noin 90 prosenttia on bruttopalkkaasi. Vastaavasti yli 12564 euron vuosityötuloilla voit liittyä yrittäjien työttömyyskassaan.

Kevytyrittäjyys sopii erinomaisesti atk-alalle

Valmennuspalvelu

Omapajaan voivat liittyä myös henkilöt, jotka eivät ole aikaisemmin työskennelleet yrittäjämäisesti. Omapaja tarjoaa pajayrittäjille maksutonta valmennuspalvelua, jonka avulla kuka tahansa voi aloittaa omalla osaamisella ansaitsemisen.

Valmennuspalvelua voi hyödyntää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa.

  • Oman liiketoiminnan kehittäminen
  • Työn hinnoittelu
  • Myynti ja markkinointi
  • Sopimusasiat
Kevytyrittäjyys ja laskutuspalvelun käyttö on helppoa ja hauskaa

Näin muunnat Omapajassa osaamisesi ansioiksi:

1. Liity pajayrittäjäksi

Pajayrittäjänä voit aloittaa oman osaamisesi myyminen yrittäjämäisesti ilman yrittäjän paperivelvollisuuksia. Voit keskittyä tekemään sitä, mitä parhaiten osaat ja mistä tykkäät.

2. Hyödy sparrauspalveluistamme

Omapajan asiantuntijat auttavat sinua mielellään oman osaamisesi tuotteistamisessa ja hinnoittelussa, jotta tiedät, miten ja mihin hintaan sinun kannattaa osaamistasi myydä.

3. Etsi työllesi asiakkaat

Kun löydät maksavan asiakkaan, sovi työstä ja sen hinnoittelusta suoraan asiakkaan kanssa. Muista mainita, että laskutat työsi Omapajan kautta. Tällöin asiakas tietää, että hän voi maksaa työn helposti laskulla.

4. Tee työtäs laulellen

Tee työsi niin hyvin kuin vain osaat ja osoita, että sinun työpanosta kannattaa jatkossakin tilata.

5. Laskuta työt Omapajan laskutustyökalun avulla

Tunnukset Omapajan laskutustyökaluun olet saanut pajayrittäjäksi liittymisen yhteydessä. Laskuta työt sovitusti helppokäyttöisen työkalun avulla. Me lähetämme laskun asiakkaallesi.

6. Saat korvauksen työstäsi palkkana

Kun asiakas on maksanut laskunsa, me tilitämme suorituksesta lakisääteiset maksut ja verot puolestasi ja maksamme sinulle palkan. Sinä voit hyödyntää tämän ajan vaikkapa uusia asiakkaita etsien.

Kuulostaako helpolta? Liity Omapajan pajayrittäjäksi ja kokeile itse!