Blogi

< Takaisin kysymyksiin

Kevytyrittäjyys, kevytyrittäjä tai pajayrittäjä – mitä nämä tarkoittavat?

Kevytyrittäjä on henkilö, joka työskentelee yrittäjämäisesti ja laskuttaa työnsä laskutuspalvelun avulla. Laskutuspalvelut käyttävät laskuttajistaan yleensä nimeä kevytyrittäjä, mutta me kutsumme Omapajassa toimivia kevytyrittäjiä pajayrittäjiksi.

Kevytyrittäjyys on ilman omaa y-tunnusta toimiva yrittämisen muoto, jossa kevytyrittäjä hankkii itse asiakkaansa ja sopii työstään suoraan asiakkaansa kanssa. Kevytyrittäjä, eli meidän käyttämämme termi, pajayrittäjä, ei ole kirjanpitovelvollinen ja tulonsa hän saa palkkana. Pajayrittäjän ei siis tarvitse huolehtia yrittäjän velvollisuuksista, vaan hän voi keskittyä tekemään sitä, mistä eniten tykkää.

Pajayrittäjänä voit lähteä ansaitsemaan esimerkiksi omien harrastuksiesi tai muiden intohimojesi avulla. Olit sitten käsitöitä rakastava henkilö, kuvataiteilija tai verkkosivujen pystyttämisen salat hallitseva koodinikkari, voit laskuttaa kaikki palvelusi tai tuotteesi käyttämällä Omapajan mallia kevytyrittäjyydestä. Haluamme antaa ihmisille mahdollisuuden toteuttaa itseänsä ja ansaita siinä sivussa, huolehtimatta liikaa byrokratiasta tai ylimääräisistä pakollisista suoritteista. Pajayrittäjänä lajin helppous siis todella viehättää!

Jos haluat lukea lisää miksi kevytyrittäjänä toimiminen voi olla huomattavasti fiksumpi vaihtoehto kuin esimerkiksi toiminimen perustaminen, lue lisää aihetta käsittelevästä artikkelistamme ”Oman toiminimen perustaminen vs. kevytyrittäjyys ja laskutuspalvelun hyödyt

Mikäli toimit tällä hetkellä freelancer verokorttia käyttäen, mutta mietit parempia vaihtoehtoja, voit lukea tästä mahdollisuudesta lisää artikkelista ”Freelancer-verokortti vs. laskutuspalvelu ja kevytyrittäjyys