Blogi

Etusivu / Lisätienestit tuovat helpotusta arkeen

Takaisin blogiartikkeleihin

Lisätienestit tuovat helpotusta arkeen

Tästä artikkelista löydät vinkkejä, miten tienata rahaa esimerkiksi oman opiskelun, eläkkeen tai päivätyön ohella. Lisätulojen hankkiminen on taito siinä missä mikä tahansa asia, joka vaatii vähän harjoittelua. Kannattaa tarttua haasteeseen ja kokeilla.

Jos haluaisi kokeilla, mutta ei edes yritä, se on vähän sama asia kuin heittäisi suosiolla rahaa roskiin. Älä sinä anna turhien esteiden tulla lisätienestiesi tielle.

Lisätienestit ovat voitto saajalleen. Kun oman arkisen toimeentulonsa päälle onnistuu hankkimaan lisätuloja, voi onnitella itseään. Omat taidot ja lahjakkuuden on tällöin osannut valjastaa onnistuneesti ja optimaalisesti käyttöön.

Kevytyrittäjänä voit hyödyntää ammattisaamistasi päätyön, opiskelun tai eläkkeen ohessa ja samalla ansaita mukavasti lisätienestiä.

Kukapa ei olisi voittanut joskus jotain. Osallistunut arpajaisiin, kilpailuun, hakenut opiskelupaikkaa, työpaikkaa, ylipäätään pyrkinyt johonkin uuteen päämäärään – ja onnistunut! Miltä voitto tuntuu? Mukavalta. Saattaa vähän hymyilyttääkin.

Lisätienestit ilahduttavat ihmistä siinä missä mikä tahansa menestys tai onnistuminen. Ne ovat osoitus siitä, että on osannut raivata esteitä tieltään ja saanut tehtyä jotain hyvin ja päässyt haluamaansa tulokseen. Ne kertovat menestyksestä ihmisen henkilökohtaisessa pyrkimyksessä ansaita itselleen jotain uutta.

Esteet ovat ohitettaviksi

Kun ihminen haluaisin hankkia lisätienestejä, hän usein alkaa ensimmäiseksi miettiä byrokratiaa ja muita sääntöjä ja velvoitteita. Suomessahan niitä kuitenkin on. Siksi ihminen herkästi lannistuu eikä välttämättä viitsi edes aloittaa tai kokeilla mitään. Varsinkin jos säädöksiin ei ole aiemmin perehtynyt ollenkaan tai ne eivät juuri kiinnosta itseä. 

Näiden asioiden kanssa yksin painiskelu voi ymmärrettävästi uuvuttaa. Vaikka tahtoa olisikin, tietoa asioiden hoidosta ei välttämättä ole saatavilla. Tai ihminen ei ehkä vain tiedä, mistä tietoa ylipäätään voisi ja kannattaisi etsiä. 

Erilaisten säädösten ja byrokratian ei kuitenkaan kannata antaa lannistaa itseään, sillä apu on lähellä. Sinun ei tarvitse kuin olla yhteydessä Omapajaan, ja me autamme sinut alkuun. Autamme kaikenlaisia kevytyrittäjiä byrokratian, viranomaisvelvoitteiden ja veroasioiden hoidossa. Hoidamme kevytyrittäjyyteen liittyvät paperityöt puolestasi, jolloin voit itse keskittyä siihen, mistä alussa jo innostuit. Kannattaa siis tarttua toimeen.

Haluaisitko itsekin onnistua?

Kun haluaisi hankkia lisätienestejä oman työn, opiskelun, eläkkeen tai muun tilanteen ohessa, se tietysti vaatii jonkin verran oma-aloitteisuutta ja hieman yrittäjähenkeä. Kannattaa kokeilla, mikä olisi oma tapa saada lisätienestejä. Mahdollisuuksia on monia. Yksi tapa on alkaa kevytyrittäjäksi. Lisätienestit voi kuitenkin hankkia aluksi pienimuotoisemminkin esimerkiksi myymällä vanhoja tavaroitaan kirpputorilla tai poimimalla marjoja myyntiin. Sekin on hyvä alku. Tässä lisää muutamia vinkkejä, joiden avulla voi jalostaa itselleen sopivimman tavan lisätienesteihin.

 1. Oma lahjakkuus käyttöön
  • Oletko taitava käsistäsi? Tarjoa leipomuksiasi tai käsitöitäsi myyntiin vaikkapa johonkin lahjatavaraliikkeeseen tai kirpputorille. 
 2. Naapuriapua
  • Tykkäätkö eläimistä? Haluaisitko hoitaa lapsia? Voisitko auttaa kiireisiä ihmisiä kotinsa siivouksessa? Tarjoa apuasi tuttavillesi ja naapureillesi itseäsi tyydyttävää palkkiota vastaan. Hyvin hoidettu työ voi ajan myötä poikia enemmänkin työtilauksia.
 3. Kirjoittamalla tai valokuvaamalla lisätienestejä
  • Osaatko kirjoittaa tai kuvata? Moni yritys kaipaa nettisivuilleen persoonallisesti tuotettua ja laadukasta sisältöä. Jos sinulla on taitoa tähän, älä pidä piilossa lahjojasi.
 4. Somella tienaaminen
  • Oletko taitava tuottamaan sisältöä sosiaaliseen mediaan? Oletko persoonallinen esiintyjä? Käytä hyödyksi taitoasi. Oman YouTube-kanavan tai tilin sosiaaliseen mediaan voi nykyään perustaa kuka tahansa. Tuo taitosi julki ja hanki lisätienestejä.
 5. Nettikaupan perustaminen
  • Jos sinulla on tuote, jonka uskoisit käyvän kaupaksi, kokeile verkkokaupan perustamista. Verkkokaupan pystyyn laittaminen on nykyaikana suhteellisen helppoa ja halpaa.
 6. Oma ammattitaito ja kokemus hyötykäyttöön
  • Oletko erityisen lahjakas jollakin alalla? Onko sinulla ehtinyt kertyä jo kattavasti kokemusta alaltasi? Olisiko sinulla resursseja tarjota lahjojasi laajempaankin käyttöön? Älä aikaile vaan tarjoa työpanostasi.

Lisätienestit helpottavat elämää

Innostuitko jostakin tavasta hankkia lisätienestiä työn oheen tai opiskelujen lisäksi? Keksitkö itse paremman keinon? Mikä tapa sopisi sinulle parhaiten? Työnteko opiskelijana, eläkkeellä tai oman työn ohessa on kannattavaa. Lisätienestit tuovat mukavan lisän ansioihisi. Lisätienestien hankkiminen on helppoa ja vaivatonta, sillä Omapaja hoitaa työhön liittyvät viranomaisvelvoitteet puolestasi. Kevytyrittäjyyteen liittyy paljon positiivisia ja motivoivia seikkoja. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat asiat:

 • Ensimmäisenä olennaisin: saat lisätuloja.
 • Voit tehdä töitä omilla ehdoilla ja aikataululla.
 • Kun laskutat Omapajan kautta, saat palkan suoraan tilillesi ilman ylimääräisiä paperitöitä.
 • Työ on yrittäjämäistä työtä ilman paperivelvollisuuksia.
 • Lisätienestit auttavat arjen kulujen hoitamisessa mutta antavat myös paremman mahdollisuuden löytää virkistystä vapaapäiviin.
 • Lisätienestien hankkimisen voi aloittaa ja lopettaa, milloin itse haluaa.
 • Omien taitojen, osaamisen ja oman inspiraation jakaminen ilahduttaa ja hyödyttää muitakin kuin itseä. 

Lisätienestit Omapajan kautta

Omapajan laskutuspalvelun avulla jokaisen on helppoa ja turvallista ansaista lisätienestit omalla osaamisellaan. Kevytyrittäjänä voit työskennellä yrittäjämäisesti ilman yrittäjän paperivelvollisuuksia, sillä Omapaja hoitaa puolestasi kirjanpidon ja muut viranomaisvelvoitteet. Voit tällöin itse keskittyä siihen, mikä itseäsi kiinnostaa eniten ja mikä kuuluu omiin vahvuuksiisi. Pääset siis tarjoamaan palvelujasi, mutta säästyt yrityksen pyörittämisen byrokratialta.

Omapajan kanssa yhteistyössä kevytyrittäjänä toimiminen on kaikin puolin helppoa ja vaivatonta. Jos olet kiinnostunut lisätienesteistä, Omapaja auttaa sinua kokeilemaan yrittäjämäistä työntekoa ja testaamaan oheistyön kannattavuutta. Yrittäjän viranomaisvelvollisuuksien sijaan voit keskittyä asiakashankintaan ja tuottavan työn tekemiseen. 

Näin helposti kaikki onnistuu

Omapajan laskutuspalvelu on vaivaton systeemi, ja saat sen avulla kerättyä kätevästi lisätienestit. Kun haluat ansaita lisää, Omapaja antaa sinulle helpon tavan laskuttaa työstäsi. Tämä tapahtuu siten, että rekisteröidyt ensin laskutuspalvelun käyttäjäksi. Tämän jälkeen palvelu lähettää sinulle verkko-ohjelman tunnukset, jolloin pääset luomaan oman profiilisi ja tekemään laskuja. Voit lukea täältä lisää siitä, miten sähköinen laskutus säästää aikaa ja rahaa.

Käytännössä yhteistyö Omapajan kanssa tapahtuu seuraavilla askelilla:

 1. Rekisteröidy palveluun. Tällöin saat käyttäjätunnuksen ja voit aloittaa lisätienestien hankkimisen. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. 
 2. Hanki asiakkaita, tarjoa tuotteitasi ja palvelujasi, joilla ansaitset lisätienestejä. Tee siis sitä, mitä parhaiten osaat. Kun olet saanut asiakkaan, sovi työsi hinnoittelusta suoraan hänen kanssaan. 
 3. Laskuta. Omapaja huolehtii laskujen lähettämisen puolestasi ja saat korvauksen palkkana. Pidämme kirjaa tuloistasi ja kuluistasi sekä hoidamme viranomaisvelvoitteet ja muut kevytyrittäjyyteen kuuluvat paperityöt.
 4. Jos tarvitset asiantuntija-apua, Omapaja auttaa osaamisesi tuotteistamisessa, hinnoittelussa, myynnin suunnittelussa ja sopimusten tekemisessä. 

Laskut tehdään valmiille pohjalle, joten niiden tekeminen on hyvin helppoa. Kun olet saanut laskun valmiiksi, lähetät sen seuraavaksi laskutuspalveluumme, josta työntekijämme lähettää sen eteenpäin. Tämän lisäksi huolehdimme puolestasi lisätienesteistäsi syntyvät paperityöt, lakisääteiset maksut ja ilmoitukset. Työ laskutetaan siis Omapajan y-tunnuksella. Itse toimit kuitenkin yrittäjämäisesti siinä mielessä, että hankit itse asiakkaasi ja sovit työsi ehdoista suoraan heidän kanssaan. Onnea matkaa ja menestystä yritykseesi!

Tee rahaa kyvyilläsi. Aloita kevytyrittäjyys!

Rekisteröityminen Omapajaan on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Ellei laskutusta, ei kulujakaan.