Kotitalouksille

Etusivu / Kotitalouksille

Omapajan kevytyrittäjältä on helppoa ja turvallista ostaa työapua kotitalouteesi

Kaipaako kotisi nurmikko kipeästi leikkuuta, laattojen saumat ratkeilee vai kenties lastenhoitoapu tai suursiivous olisi paikallaan? Voit huoletta kutsua osaavan tuttusi apuun! 

Sinun ei silti tarvitse ryhtyä apulaisesi työnantajaksi huolehtien palkanmaksuista, veroista ja työnantajamaksuista. Voit pyytää apulaistasi rekisteröitymään Omapajaan ja laskuttamaan tekemänsä työn kevytyrittäjänä laskutuspalvelumme kautta.

Saat työsuoritteesti itsellesi vain yhden laskun. Kaikki byrokratia ja paperityö jää meidän hoidettavaksi. Helppo, turvallinen ja lakien mukainen tapa maksaa kotitaloutesi apulaiselle!

Työapua kotitalouksille

Näin helppoa on ostaa työapua kotitalouteesi

Kevytyrittäjältä työavun ostaminen kotitalouteesi kestää päivänvalon ja ehkäisee harmaataloutta.

1. Sovi työstä apulaisesi kanssa
2. Apulainen rekisteröityy Omapajaan ja laskuttaa tekemänsä työn
3. Maksat työstä lähetetyn laskun
4. Maksamme työstä palkkion apulaisellesi

Pidätämme palkkiosta verot, vakuutusmaksut sekä työnantajakulut. 

Kevytyrittäjänä toimiva apulaisesi käyttää laskutukseen Omapajan y-tunnusta. Näin sinulla on mahdollista saada kotitalouteesi kohdistuvista työsuoritteista kotitalousvähennystä.

Vuoden 2020 kotitalousvähennyksen enimmäissumma on henkilöltä 2250 euroa, josta vähennyksen henkilökohtainen omavastuu 100 euroa.

Jos 2250 euron raja ylittyy, voit hakea puolisosi kanssa yhdessä vähennystä. Tällöin vähennys voi olla maksimissaan 4 800 euroa vuodessa. Lisätietoa vero.fi

Hyödynnä kotitalousvähennys

Mitä kevytyrittäjyys tarkoittaa?

Omapajan kevytyrittäjänä apulaisesi voi laskuttaa sinulle tekemänsä työn yrittäjämäisesti laskutuspalvelumme kautta. 

Hänen ei kuitenkaan tarvitse perustaa omaa yritystä, vaan työ laskutetaan Omapajan Y-tunnuksella. Maksat työstä saadun laskun Omapajan hallinnoimalle tilille, josta se maksetaan palkkana apulaisesi tilille.

Omapajan kevytyrittäjän ei tarvitse kantaa huolta kirjanpidosta. Me hoidamme kirjanpidon, viranomaisvelvoitteet sekä tarvittavien vakuutusten ottamisen.

Apulaisesi rekisteröityminen Omapajan kevytyrittäjäksi on ilmaista. Hän maksaa vain 3-5% (+ alv 24 %) palvelumaksun arvonlisäverottomasta laskutuksestaan. Meillä ei ole kiinteitä kuluja eikä kuukausimaksuja!

Palvelumaksumme sisältää laskutuksen, kirjanpidon, lakisääteiset maksut, vakuutukset ja ilmoitukset sekä palkanlaskennan.

Mitä kevytyrittäjyys maksaa?

Tunnetko osaavan apulaisen?

Alla olevalla lomakkeella hän voi rekisteröityä Omapajan kevytyrittäjäksi ja laskuttaa kotitalouteesi tekemänsä työn.
Säästät aikaasi työnantajaroolilta ja paperisodalta. Saat tehdystä työstä vain yhden laskun.

Kaipaatko lisätietoa?

Haluatko lisätietoa, kuinka ostat kevytyrittäjältä työtä kotitalouteesi? Jätä meille yhteydenottopyyntö.