Blogi

Etusivu / Kevytyrittäjä, ihmetteletkö miksi palkastasi menee suurin osa sivukuluihin?

Takaisin blogiartikkeleihin

Kevytyrittäjä, ihmetteletkö miksi palkastasi menee suurin osa sivukuluihin?

* 1.5.2017 alkaen myös muiden laskutuspalveluiden on velvoitettu siirtämään kevytyrittäjiensä eläkevakuuttaminen yrittäjän eläkelain piiriin.
* 9.1.2019 alkaen Omapajan palveluproviosio on 3-5 % aiemman 6 %:n sijaan.

Laskutuspalveluita käyttävät kevytyrittäjät ihmettelevät usein, miksi heidän palkastaan menee niin paljon rahaa sivukuluihin. Suomen yrittäjien artikkelin mukaan tämä johtuu turhista maksuista.

Nämä yllä mainitut ”turhat maksut” koostuvat pitkälti kevytyrittäjän vakuutuksista. Yleisen mielikuvan mukaan kevytyrittäjät toimivat työsuhteessa ja näin ollen heidät vakuutuksensakin otetaan työntekijäpuolelta.

Kevytyrittäjyys tulee lain mukaan vakuuttaa yrittäjäpuolen vakuutuksilla. Jos kevytyrittäjä on vakuutettu työntekijävakuutuksilla, hän maksaa turhaan maksuja, joille ei saa mitään vastinetta. Omapaja tarjoaa kevytyrittäjille, tai pajayrittäjille, niin kuin me Omapajan kanssa toimivia yrittäjiä kutsumme, mahdollisuuden vaihtaa vakuutukset yrittäjäpuolelle. Liittymällä Omapajan valmentavaan laskutuspalveluun vältät turhat työntekijämaksut! Yrittäjäpuolelta vakuutettuna laskutuksestasi jää enemmän käteen. Parhaimmillaan voit ansaita jopa 30% enemmän.

Teimme sinulle muutaman esimerkkilaskelman, kuinka paljon Omapajan pajayrittäjänä voit ansaita enemmän*:


Kun vuosityötulosi jäävät alle 7645 €, veroprosentti 10.


Kun vuosityötulot ovat yli 7645 €, veroprosentti 20.

Eläkevakuutusmaksut ovat pajayrittäjän henkilökohtaisessa verotuksessa vähennyskelpoisia. Laskelmissa on huomioitu uuden yrittäjän 22 % alennus YEL-vakuutusmaksusta 48 kuukauden ajan.

* Perinteisen laskutuspalvelumallin luvut ovat suuntaa-antavia. Tarkkoihin lukuihin vaikuttavat mm. kevytyrittäjän ikä ja toimiala sekä laskutuspalveluyrityksen maksamien palkkojen kokonaissumma. Yrittäjän eläkevakuutusmaksut määräytyvät arvioidun vuosityötulon perusteella.


Omapajan palvelumaksu on 6 % alvittomasta laskutuksesta. Se saattaa olla hiukan isompi kuin muilla, mutta ero johtuu siitä, että Omapajassa kevytyrittäjiä kohdellaan yksilöinä ja eläkevakuutus mitoitetaan henkilökohtaisesti juuri sinun tarpeisiin sopivaksi. Palvelumaksu sisältää myös mahdollisuuden hyödyntää valmennus- ja mainostoimistopalveluitamme, joiden avulla voit kehittää omaa yritystoimintaasi entistä tuottavammaksi. Omapaja on paljon enemmän kuin pelkkä laskutuspalvelu.

”Olette hyvässä vireessä ja etunenässä muuttamassa näitä palveluja ja tätä toimialaa oikeaan suuntaan!”
Jari Virta, turvallisuuskonsultti, www.turvavirta.fi

Haluaisitko tietää toiminnastamme enemmän? Ota meihin yhteyttä!

[contact-form-7 id=”280″ title=”Ota yhteyttä!”]

Tee rahaa kyvyilläsi. Aloita kevytyrittäjyys!

Rekisteröityminen Omapajaan on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Ellei laskutusta, ei kulujakaan.