Blogi

Etusivu / Jouni Parkkisenniemi

Takaisin asiakaskokemuksiin

Jouni Parkkisenniemi

Jouni Parkkisenniemi tekee työkseen maalämpöporauksia ja valmistaa vesikaivoja. Liiketoiminnan pyörittäminen on hänen mielestään helppoa Omapaja-palvelun kautta. ”Tein aiemmin samoja töitä firman palkkalistoilla ja silloin kehotettiin laittamaan oma toiminimi pystyyn”, Jouni Parkkisenniemi taustoittaa.

Oma toiminimi ei houkuttanut. Monen muun tapaan Jouni koki Y-tunnuksen kirjanpitovelvollisuuden ja muut paperityöt vaikeiksi ja aikaa vieviksi asioiksi, ”Karsastin paperihommaa.”

Siskon vinkattua Omapajan palveluista, oli päätös selvä. Toiminimi byrokratiakoukeroineen sai jäädä ja Jouni laittoi oman pajan pystyyn kesällä 2014.

Omapaja on helppo! Tee työ, kirjaa kulut ja lähetä lasku

Omapajan ansiosta Jouni pystyy työskentelemään yrittäjämäisesti, vaikka käytännössä hän on palkansaaja. Hän hankkii itse asiakkaansa, suunnittelee työpäivänsä ja hankkii tarvittavat materiaalit, mutta välttää monet yrittäjän velvollisuudet. ”En ole kirjanpitovelvollinen, sillä minulla ei ole Y-tunnusta”.

Omapaja huolehtii asiakkaansa liiketoiminnan hallinnon eri osa-alueista kuten laskutuksesta ja kirjanpidosta. Jounilta säästyy iso osa aikaa ja hermoja, kun ylimääräiset paperienpyörittelyt on siirretty alan asiantuntijan vastuulle.

Tee tasan sellaisia töitä, kuin itse haluat

Suomessa yrittäjää sitovat erilaiset toimialaluokitukset ja oman alan ulkopuolella töiden tekeminen voi olla vaikeaa, sillä vastassa on liuta erilaisia säädöksiä. Omapaja sen sijaan tarjoaa mahdollisuuden tehdä juuri sellaisia töitä, kuin itse haluat ja vaikka kaikkia samaan aikaan.

Poraus- ja vesikaivotöiden lisäksi Jouni toimii myös lihanleikkaajana. Syksystä jouluun saakka kestävä metsästyskausi pitää miehen kiireisenä, kun kevään korvalla taas ihmiset alkavat rakentaa ja Jounin puhelin soida. Kutsu käy poraus- ja vesikaivotöiden pariin. ”Viime kesä meni poraushommissa. Sitten oli helppo vaan kirjoittaa lasku perään tehdystä työstä”.

Omapajan avulla työtä voi tehdä pää- tai sivutoimisesti eli silloin, kuin itselle parhaiten sopii. Kausiluontoisenkin työn tekeminen on helppoa eikä missään vaiheessa tarvitse täytellä hermoja raastavia veroilmoituksia ja menettää isoa osaa palkastaan sivutoimisen verokortin veroprosentteihin.

Omapajassa kulujen kirjaaminen tapahtuu helposti sähköisessä järjestelmässä

Tavallisella yrittäjällä menee työpäivästä leijonan osa ylimääräiseen paperityöhön, joka ei sinällään tuota tippaakaan liikevoittoa yritykselle. Omapaja sen sijaan jättää aikaa muuhunkin kuten varsinaisen työn suorittamiseen. Asiakkaan vastuulle siis jää vain työn tekeminen ja laskun kirjoittaminen. ”Ei tule muuta paperihommaa. Tietokoneella tehdään omien sivujen kautta lasku ja Omapaja huolehtii sen eteenpäin. Sitten vain odotellaan, että milloin raha tulee tilille”.

Laskutuksen lisäksi kulujen kirjaaminen käy kätevästi sähköisen järjestelmän kautta. ”Esimerkiksi lihanleikkuuhommassa joudun ostamaan pahvilaatikoita, vakuumipusseja ja puukon teriä.  Kaikki tapahtuu sähköisesti, ei tarvitse postin palveluja käyttää”.

Toimiva järjestelmä säästää aikaa, rahaa ja vaivaa, kun paperitöiden sijaan pystyy keskittymään kaikista olennaisimpaan.

Omapajassa teet työtä menettämättä etuuksiasi

Yrittäjän arki ja tulot ovat useimmiten enemmän tai vähemmän epävarmoja. Omapajan kautta työllistyminen ei vie pois etuuksia esimerkiksi päivärahoista, joihin moni kausitöitä tekevä turvautuu. Y-tunnuksen omaavalta yrittäjältä evätään etuudet alta aikayksikön, vaikka tulot olisivat pienet. Jounin mielestä mahdollisuus päivärahaan tuo turvallisuuden tunnetta, ”Omapajan ansiosta pääsin helpommalla”.

Jouni on ollut tyytyväinen Omapajan tarjoamaan palveluun. Tärkeintä on säästää itsensä turhalta paperienpyörittelyltä ja saada neuvoja silloin, kun niitä on tarvittu. ”Olen oppinut ainakin sen, kuinka paljon työntekijä tulee yritykselle maksamaan”.

Tee rahaa kyvyilläsi. Aloita kevytyrittäjyys!

Rekisteröityminen Omapajaan on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Ellei laskutusta, ei kulujakaan.