Lisätienestiä asuinalueeltasi – Ryhdy jakajaksi!

Pidätkö itsenäisestä työstä? Nautitko ulkona liikkumisesta? Haluatko joustavan työajan? Asuinseudullasi on ajoittain tarvetta aktiiviselle mainostenjakajalle. Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus päästä mukaan kumppanimme SSM:n jo yli 5000 jakajan porukkaan! Työtä on 1-2 päivänä viikossa. Palkanmaksu hoituu kätevästi Omapajan laskutuspalvelun kautta. 

Ota asuinalueesi mainosjakelu haltuun

(Ennen kuin kerkeämme ostaa työn naapuriltasi)

Jakajan työ soveltuu erityisen hyvin sivutyöksi. Työaikasi on joustava ja jaettava alue pyritään löytämään kotisi läheisyydestä. Jos sinulla on auto käytössäsi, voit ottaa haltuusi myös naapuripiiritkin. Ja mikä parasta, työn määrään voit itse vaikuttaa. 

Näin haet jakajaksi

Omapajan hoitaessa palkanmaksusi.

1. Ilmoita itsestäsi SSM:lle alla olevalla lomakkeella. 

2. Rekisteröidy Omapajan laskutuspalvelun käyttäjäksi.

3. Sopivan jakelupiirin tullessa eteen SSM ottaa sinuun yhteyttä ja perehdyttää tehtävään.

4. Saat oman jakelupiirin ja voit aloittaa työt sovitun mukaan.

Kolme tapaa toimia jakajana

Mikä olisi sinulle luontevin?

Kotipiirijakaja

Töitä on alueesta riippuen yhtenä tai kahtena päivänä viikossa. Jos haluat työskennellä enemmän, voit ottaa useamman piirin jakelun hoidettavaksesi. Jakelupiirisi on mahdollisimman läheltä kotiasi ja jakaminen onnistuu pyöräillen tai kävellen.

Autopiirijakaja

Jakelutyö on säännöllistä, alueesta riippuen kerran tai kahdesti viikossa. Merkittävä osa jakelupiireistä on haja-asutusalueilla, joten oman auton käyttö välttämätöntä. Myös taajaman laajat jakelupiirit on tarkoitettu autolla jaettavaksi.

Keikkajakaja

Keikkajakajan jakelupiiri vaihtuu lähes jokaiseen jakeluun ja jakelu on sen vuoksi tavallista haastavampaa, keikkajakajan jakelupalkkio on normaalia palkkiota suurempi.

Jätä työhakemus

Hakemuksen jätettyäsi sinuun ollaan yhteydessä, kun lähialueeltasi vapautuu sopiva jakelupiiri! Lomakkeella lähettämäsi tiedot välittyvät automaattisesti asuinseutusi jakeluyhtiöön.

Hakemuksen yhteydessä on hyvä mainita, että olet kiinnostunut työskentelemään kevytyrittäjänä.

Huom! Muista rekisteröityä hakemuksen lähettämisen myös Omapajaan. Omapaja hoitaa jakelutyösi palkanmaksun.

Paljonko saan palkkaa?

Palkkasi on suoritusperusteinen kappalekorvaus ja sen suuruuteen vaikuttaa jaettavien kotitalouksien määrä, sekä kullakin kerralla jakelussa olevien mainoksien määrä. Kuukaudessa kertyy 4-9 työpäivää, alueesta ja kuukaudesta riippuen. Tavallisesti yhtenä työpäivänä lajitteluun ja jakeluun kuluu aikaa noin 1-4 tuntia.

Tavallisesti kuukausiansio on noin 50-300 euroa. Useampia tai laajoja piirejä jakamalla (autopiiri- ja keikkajakaja) sinun on mahdollista ansaita enemmän.

+18%

Parempaa palkkaa kevytyrittäjänä. Tehdessäsi jakajan työtä Omapajan kevytyrittäjänä, saat normaalin suoritusperusteisen palkan lisäksi 18 %:n yrittäjälisän!

Miksi Omapaja hoitaa palkanmaksuni?

Voit tehdä jakajan työtä joko suoraan työsuhteessa (perinteinen tapa) tai Omapajan kevytyrittäjänä, jolloin Omapaja huolehtii palkanmaksustasi. 

Huom! Rekisteröitymällä Omapajaan voit toimia yrittäjämäisesti myös muilla aloilla ja laskuttaa työsi samoilla Omapajan tunnuksilla.

Rekisteröidy Omapajaan

Kevytyrittäjä, olenko siis yrittäjä?

Mikäli haluat ansaita jakajan työstä paremmin, kannattaa palkanmaksu hoitaa Omapajan kautta. Tällöin Omapajan laskutuspalvelu hoitaa työsuoritustesi laskuttamisen.

Teet jakajan työsi yrittäjämäisesti, mutta sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä. Rekisteröityminen Omapajaan riittää. Se on sinulle ilmaista.

Omapajan kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse pitää omaa kirjanpitoa eikä maksaa ennakkoveroja tuloistasi. Riittää, kun täydennät henkilötietosi verokortteineen Omapajan laskutusjärjestelmään. Maksamme palkkasi kerran kuukaudessa.

Rekisteröitymällä Omapajaan voit toimia yrittäjämäisesti myös muilla aloilla ja laskuttaa työsi samoilla Omapajan tunnuksilla.

Omapajan kevytyrittäjänä saat toiminnalleesi tapaturma- ja vastuuvakuutuksen.

Tapaturmavakuutus (Hinta 2 % palkasta + alv 24 %) Vastuuvakuutus (Hinta 1 % palkasta + alv 24 %)

Alle 7 799,37 euron vuosityötuloilla sinun ei tarvitse ottaa eläkevakuutusta, jolloin laskutuksestasi käteen jäävä summa on suurempi, mutta työstä ei kerry eläkettä. 

Jos vuosityötulosi ylittävät 7 799,37 euroa, sinun täytyy ottaa lain vaatima yrittäjän eläkevakuutus. Eläkevakuutuksen hallinnointi voidaan halutessasi siirtää Omapajalle.

Omapajan palvelumaksu on 5% (+ alv 24 %) työsi kuukausipalkasta. 

Omapajassa ei ole kiinteitä kuluja eikä kuukasimaksuja. Jos sinulla ei jostain syystä aina ole jakajan työtä ja et saa palkkaa, ei sinulla ole kulujakaan. 

Palvelumaksu sekä vakuutusmaksut ovat vähennyskelpoisia sinun omassa verotuksessasi.

Toimiessasi Omapajan kevytyrittäjänä toimintasi on arvonlisäverovelvollista. Omapaja huolehtii veron ilmoittamisesta ja maksamisesta puolestasi.

Yhteistyössä