20.2.2020

Valokuvaajan ammatti haaveena – tee unelmastasi totta!

Valokuvaaja on hieno ammatti, johon voi opiskella monella tavalla ja monella tasolla. Voit opiskella alaa opistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistossa. Myös […]
Jouko Kaartinen on päivätyönsä ohella sivutoiminen valokuvaaja. Kevytyrittäjyys on hänelle hyvä tapa kehittää ammattitaitoa ja laskuttaa sivuansiot.

Valokuvaaja on hieno ammatti, johon voi opiskella monella tavalla ja monella tasolla. Voit opiskella alaa opistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistossa. Myös oppisopimuksella voi kouluttautua valokuvaajaksi. Itseoppinut kuvaaja voi halutessaan suorittaa valokuvaajan ammattitutkinnon näyttötutkintona.

Vaihtoehtoja valokuvaajaksi kouluttautumiseen on siis runsaasti tarjolla. Jos ala on sinun haaveissasi, lähde toteuttamaan sitä.

Valokuvausta opiskellessa kannattaa muistaa, että valokuvauksessa vasta työtehtävien ja kokemuksen myötä sinusta tulee todellinen ammattilainen. Esimerkiksi kesätyöt ja työharjoittelut ovat tästä syystä erittäin hyviä tilaisuuksia tutustua valokuvaajan työhön ja erilaisiin valokuvausalan toimeksiantajiin ja työpaikkoihin.

Myös kevytyrittäjyys on hyvä keino, jolla valokuvaaja voi kasvattaa työkokemusta. Suuri osa kuvaajista nimittäin toimii jossain vaiheessa työuraansa yrittäjänä. Kevytyrittäjyyden avulla saat työkokemuksen lisäksi luotua verkostoja, jotka auttavat sinua pääsemään paremmin kiinni työelämään.

Valokuvaaja Jouko Kaartinen: ”Parasta kevytyrittäjyydessä on joustavuus"

Jouko Kaartinen on koulutukseltaan mediatekniikan insinööri. Hän tekee päätyönsä ohessa sivutöinä valo- ja videokuvausta kevytyrittäjänä. Joukon töihin pääset tutustumaan hänen Facebook-sivullaan.

”Mietin kovasti kuvaustöitä aloitellessani, miten hoitaisin esimerkiksi hautajaiskuvausten laskutukset perikunnilta niin, että kaikki menee oikein. Samaan asiaan olen törmännyt myös silloin, kun olen tehnyt videoita yrityksille. Kevytyrittäjyys on ollut todella simppeli tapa hoitaa nämä asiat. Homma pelaa hyvin, vaikka valokuvaaja olisi yrittäjänä aivan aloittelija.”

"Kevytyrittäjyys sopii omiin tarpeisiini loistavasti. Parasta siinä on sen joustavuus."

Kaartisella oli koulussa laajasti media-alan opintoja, ja valokuvaus oli yksi osa niitä. Työkokemus valokuvausalan liikkeessä antoi hänelle lisää motivaatiota aloittaa valokuvaus ja videokuvaus.

”Kevytyrittäjyys sopii omiin tarpeisiini loistavasti. Parasta siinä on sen joustavuus. Kevytyrittäjyys antaa mahdollisuuden tehdä valokuvauksesta asteen puuhastelua vakavampaa, ilman että täytyisi heittäytyä täysipäiväiseksi ammattilaiseksi. Siinä on myös mahdollista kasvattaa bisnestään.”

Tämä artikkeli on osa ammattitutkintosarjaamme.


Lue myös:

OMAPAJA Oy
y-tunnus 2399894-2
Kauppurienkatu 31 A 1, 90100 Oulu
Asiakaspalvelu arkisin klo 8.30-16.00
044 4100 500toimisto@omapaja.fiVerkkolaskutus
Kehitämme Omapaja Oy:n kansainvälistymisedellytyksiä Euroopan rakennerahaston tuella.

Kirjaudu laskutuspalveluun

Laskuta ilman yritystä laskutuspalvelumme kautta.
Kirjaudu
Ei vielä tunnuksia?
Rekisteröidy laskutuspalveluun ilmaiseksiKevytyrittäjyysHinnastoMiksi valita Omapaja?

Ota meihin yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Palvelusopimus
Tietosuoja