Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Varaa online-esittely!

Saavuta kilpailuetua ja rekrytoi motivoituneet itsensätyöllistäjät. Taloushallintosi kevenee ja tekijät ansaitsevat paremmin. 

Varaa kalenteriaika

HietaKettu Pikisaaressa
28.7.2023 7:502 min read

HietaKettu: Syöverifolkia Oulusta

HietaKettu on vuonna 2002 Kaustisella alkunsa saanut yhtye, joka on kasvanut duosta moninaisten vaiheiden kautta viiden muusikon kokoonpanoksi. He ovat olleet Omapajan tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 2016 alkaen.

HietaKetun synty ja kasvu

HietaKettu syntyi, kun Pinja Valo (ent. Hietalahti) ja Anna-Kaisa Kettunen halusivat päästä esiintymään kotikaupunkinsa Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille. He tunsivat toisensa entuudestaan yläasteaikaisesta kuoroharrastuksesta.

Kokoonpanolle keksittiin pikaisesti nimi yhdistämällä Pinjan ja Anna-Kaisan sukunimet ja festivaalin esiintymisnumero koostui kahdelle äänelle sovitetuista kuorolauluista.

Vasta esiintymisen jälkeen he huomasivat ilokseen, että heidän äänensä sointuivat kauniisti yhteen ja nimestäkin oli tullut varsin mainio. Niinpä he päättivät jatkaa yhdessä laulamista.

Ensin he esittivät pelkästään muiden tekemiä lauluja, mutta parin vuoden kuluttua Anna-Kaisa Kettunen alkoi tehdä bändille sanoituksia ja sävellyksiä. Nykyään yhtyeen sanoituksia tekevät myös Pinja ja Jussi Moilanen.

HietaKettu teki ensimmäisen levynsä 2016, kun duon molemmat osapuolet olivat asettuneet Ouluun. Anna-Kaisa oli aiemmin säestänyt laulua kitaralla ja lapinrummulla, mutta levylle he halusivat ammattimaisempaa soittoa.

Anna-Kaisa tunsi Jussin ja Lauri Sallamon entuudestaan muista bändikuvioista ja pyysi heidät mukaan levyn tekoon. Yhdessä soittaminen oli niin mukavaa, että Jussi ja Lauri liittyivät pysyväksi osaksi kokoonpanoa. Viimeisimpänä mukaan on liittynyt kesällä 2022 bassoa soittava Janne Koskinen.

Levyjä on ilmestynyt tähän mennessä kaksi: Huono duo ja Virvatuli. Kolmas levy on juuri tekeillä ja esimakua sen tunnelmasta tarjoaa viime kesänä julkaistu single Tyttö kuin tähti.

Bändin musiikissa kuuluu vaikutteita ympäri maailman

HietaKetun musiikki on kehittynyt valtavasti vuosien varrella. Kokemus ja bändiin liittyneet uudet muusikot ovat aina vieneet tyyliä eteenpäin.

Pinjan ja Anna-Kaisan tausta on kansanmusiikissa ja heidän vahvuutensa on lauluharmonioissa. Jussi on ammentanut soittoonsa vaikutteita lattarimusiikista, jazzista ja indie folkista. Laurin mukana musiikkiin on tullut ripaus afrikasta ja lähi-idästä kotoisin olevia rytmejä, ja Jannen melodinen bassonsoitto on syventänyt bändin soundia.

”Tytöt tuo melodiaidean ja me muut lätkitään omia sointuja siihen päälle. Sitten siitä tuleekin vähän suurempi ku osiensa summa. Tulee ihan erilainen ku mitä aluksi ajateltiin että se on”, Jussi kuvailee bändin sävellysprosessia.

Pinjan ja Anna-Kaisan lisäksi myös Jussi säveltää biisejä bändille ja koko bändi yhdessä hioo aihiosta valmiin version.

Tärkeä osa HietaKetun musiikkia on tarinankerronta. Omien laulujen sanoitukset tulevat pääosin Anna-Kaisan kynästä, mutta myös Jussi kirjoittaa bändille tekstejä.

HietaKetun kertomien tarinoiden maailma on synkkä, mutta hirtehinen huumori pilkahtelee hetkittäin sieltä täältä. Usein laulujen tarinoissa luonnonilmiöt tuovat esiin kertojan tunnetiloja ja aiheet käsittelevät esimerkiksi mielenterveysongelmia, menetyksiä ja kuolemaa.

HietaKettu Pikisaaressa 3-1

Synkistä aiheista huolimatta bändi sopii esiintyjäksi monenlaisiin tilaisuuksiin. Festivaalikeikkojen lisäksi he ovat esiintyneet yksityistilaisuuksissa aina häistä hautajaisiin. Anna-Kaisa kertoo, että parhaiten heidän musiikkinsa sopii sellaisiin hetkiin, kun sen äärelle voi hetkeksi pysähtyä.

Kun bändin jäseniltä kysyy mieleenpainuvinta keikkakokemusta, he nostavat esiin Intiön vesitornin laella järjestetyn keikan, josta on kuvattu myös dokumentaarinen musiikkivideo.

Omapaja soveltuu loistavasti myös muusikoille

Omapaja saa kiitosta HietaKetun jäseniltä erityisesti henkilökohtaisesta asiakaspalvelustaan, joka on saanut meidät erottumaan muista laskutuspalveluista positiivisesti.

 

”Kun tämä kaikille meille sivubisnes, niin kenelläkään ei ole paukkuja laittaa kauheen monimutkaiseen, raskasrakenteiseen laskutukseen ja kirjanpitoon ja sellaseen. Siinä mielessä on tosi ihanaa, että on helposti käytettävä palvelu, jossa saa nopeasti tarvittaessa apua”, Anna-Kaisa summaa.

 

Laskutuspalvelun käyttö on mahdollistanut bändille kassan kerryttämisen, jolla voidaan kattaa esimerkiksi keikkareissujen ja äänitysten kustannuksia.

HietaKetun jäsenet eivät tavoittele suuria rikkauksia musiikillaan, vaan toivovat että saavat jatkaa sen tekemistä tulevaisuudessakin ja keikkoja riittäisi.

”Yhteisöllisyys ihmisten kanssa on jotenkin sellainen kokemus, että siitä ei koskaan saa tarpeekseen”, sanoo Anna-Kaisa.

Kiinnostaisiko myös nämä?