Lukuaika 2 min

Marko Mertala – Yrittäjän työ, palkansaajan vapaa-aika

Omapajan kevytyrittäjä Marko Mertala toimi omalla toiminimellä, mutta vaihtoi Omapajaan helppouden vuoksi. Ennen omaa toiminimeä hän oli henkilöstöalalla Pohjois-Suomen palvelujohtajana. […]
Marko Mertala toimi aiemmin omalla toiminimellä, mutta vaihtoi Omapajaan helppouden vuoksi.

Omapajan kevytyrittäjä Marko Mertala toimi omalla toiminimellä, mutta vaihtoi Omapajaan helppouden vuoksi. Ennen omaa toiminimeä hän oli henkilöstöalalla Pohjois-Suomen palvelujohtajana. – Tiiän ison yrittäjäpuolen kyllä. Tapasin BNI-palaverissa Omapajan edustajan ja juteltiin sitten. On tämä niin helppoa!

– Tutuillekin sanon, että unohtakaa toiminimi, että sitä ei kannata enää nykyään harrastaa! Marko kertoo selvän kantansa.

Mertala toimii Omapajan kautta monialaisena yrittäjänä: päätyönä on pienkoneiden myynti, mutta sen lisäksi hän harjoittaa satunnaista teroitustoimintaa. Käytössä olevilla testivoittajakoneilla teroittuvat niin puukot, kirveet, vesurit, ruohonleikkurin terät kuin keittiöveitsetkin.

– Omapaja tuo vapautta ja huolettomuutta. Kaikkien maksujen huolehtiminen ja kuittien kasaaminen ja toimittaminen tilitoimistoon vei normityöpäivän jälkeen liikaa aikaa. Ja kun olen jo tällainen huonomuistinen ukko, nyt ei tarvitse huolehtia yhtään, että jotakin pakollista unohtuu.

Kun olen jo tällainen huonomuistinen ukko, nyt ei tarvitse huolehtia yhtään, että jotakin pakollista unohtuu.

– Nyt aika hyvin selviän niin, että kaheksalta aukasen liikkeen ja neljältä laitan kiinni, Mertala kuvaa.

Työ ei kuitenkaan rajoitu kokonaan arkipäiviin. Lauantaina on tulossa yhden konemallin esittely Limingan markkinoilla. – Ja asiakkaat ei kato kelloa, kun tulee puhe koneista. Puheluita tulee asiakkailta niin sanotusti työajan jälkeen ja viikonloppuisinkin, ja niihin vastataan aina. Mutta en ole virka-aikaihminen, joten kauppaa käyn kellonajasta rippumatta.

Tänään on yksi kone viime silausta vaille. Sunnuntaina se lähtee rekka-auton kyydissä Seinäjoelle näyttelykoneeksi. Konetorille on menossa ilmoituksia kymmenkunta. Toissa päivänä tuli kuorma koneita, ja ne odottavat huoltoa. lltapäivällä on puhelinpalaveri. Töitä riittää sopivan hektisesti.

– Sitä on oppinut monenlaista tekemään, mutta tämä konehomma on pääelinkeino.

Kun pihaan kurvaa tuttu auto, Mertala ehtii huikata: Ehitkö kahaville?

Markon palveluihin voit tutustua tarkemmin osoitteessa greenmaster.fi


OMAPAJA Oy
y-tunnus 2399894-2
Kauppurienkatu 31 A 1, 90100 Oulu
Asiakaspalvelu arkisin klo 8.30-16.00
044 4100 500toimisto@omapaja.fiVerkkolaskutus
Kehitämme Omapaja Oy:n kansainvälistymisedellytyksiä Euroopan rakennerahaston tuella.

Kirjaudu laskutuspalveluun

Laskuta ilman yritystä laskutuspalvelumme kautta.
Kirjaudu
Ei vielä tunnuksia?
Rekisteröidy laskutuspalveluun ilmaiseksiKevytyrittäjyysHinnastoMiksi valita Omapaja?

Ota meihin yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Palvelusopimus
Tietosuoja