Lukuaika 3 min

Maria Toivari – Siivouspalvelu on ihmisten kohtaamista

– Etenkin yksinäisille siivoojan vierailut ovat muutakin kuin vain siivoamista. Se on ohjelmaa ja vaihtelua arkeen säännöllisin väliajoin, Oulun alueella […]


– Etenkin yksinäisille siivoojan vierailut ovat muutakin kuin vain siivoamista. Se on ohjelmaa ja vaihtelua arkeen säännöllisin väliajoin, Oulun alueella toimiva Omapajan kevytyrittäjä Maria Toivari valottaa moninaista työnkuvaansa.

Ihmisten tarve toisen ihmisen kohtaamiselle on paljon enemmän kuin se, mitä asiakkaat maksavat Marialle siivouspalvelusta. – Ihmisten avun tarpeen vuoksi haluan tätä työtä tehdä, Maria kertoo.

Maria Toivari on yksi Omapajan pajayrittäjistä. Hän on toiminut pajayrittäjänä vuoden ajan, ja vaikuttaa olevan hyvin innostunut työstään siivouspalvelun pyörittäjänä. Tällä hetkellä työtilanne on niin hyvä ja tasapainoinen, että Maria saa keskittyä pelkästään tekemään omille asiakkailleen töitä.

Säännöllinen panostus mainontaan sekä Omapajan kanssa tehdyt käyntikortit ja mainoslaput ovat auttaneet Marian siivousyritystä nykyiseen hyvään tilanteeseen.

Aikaisemmin hänellä oli useampia työnantajia, joille töitä piti tehdä samanaikaisesti. Lisäksi piti saada oma alkava yritystoiminta pyörimään. Säännöllinen panostus mainontaan sekä Omapajan kanssa tehdyt käyntikortit ja mainoslaput ovat auttaneet Marian siivousyritystä nykyiseen hyvään tilanteeseen.

Yrittäminen on Marialle ennestään tuttua. Suvusta löytyy yrittäjiä, ja Maria on ollut aikaisemminkin mukana perheyrityksessä. Siivous oli hänelle jo aikaisemmin tuttua, ja alan koulutustakin oli takana.

Aluksi Maria työskenteli osuuskunnassa. Se kuitenkin lakkasi Oulussa, ja sen jälkeen hän pohti oman toiminimen perustamista.

Tuki yrittämiseen löytyi paikan päältä Oulusta

Kun Maria sai kuulla kevytyrittäjyydestä, hän ryhtyi etsimään siitä lisää tietoa. Tärkeänä hän piti, että tuki yrittämiseen löytyi paikan päältä Oulusta. Lopulta hän päätyi Omapajan nettisivuille.

Parin Omapajan toimistovierailun ja pitkän pohtimisen jälkeen hän päätyi Omapajan pajayrittäjäksi. Omapajassa hänet vakuuttivat muun muassa lisäpalvelut, kuten tuki liikeidean ja mainosten suunnittelussa sekä valmistamisessa. Maria kokee tärkeäksi, että Omapajan pajayrittäjänä hänellä on ympärillään ikään kuin tukiverkko, josta voi hakea ja kysyä apua.

Omapajassa hänet vakuuttivat muun muassa lisäpalvelut, kuten tuki liikeidean ja mainosten suunnittelussa sekä valmistamisessa.

Marian tyypilliseen työpäivään mahtuu 1–2 asiakkaan luona työskentelyä. Siivouskohteet ovat nykyisin pääasiassa koteja. Yrittäjyyden hyvänä puolena Maria pitää ehdottomasti sitä, että hän saa itse määritellä oman työpäivänsä. Hän kuitenkin tunnistaa myös vapauden tuoman vastuun.

Omasta näkyvyydestä ja kasvusta on pidettävä huoli. Nykyinen työtahti on Marian elämäntilanteeseen juuri sopiva. Hän kokee, että aikaa jää sopivasti muuhunkin kuin pelkkään työhön. Työajan vapaa määrittely mahdollistaa paneutumisen tyttären koulunkäyntiin ja aikaa jää mukavasti myös koirille, jotka luonnollisesti vaativat oman aikansa ja lenkkinsä.

Kevytyrittäjyys helpottaa keskittymistä työhön

Maria Toivari on tyytyväinen nykyiseen työhönsä pajayrittäjänä. Hän pitää siitä, että pajayrittäjänä hänen puolestaan huolehditaan muun muassa kirjanpidosta, veroilmoituksista, vakuutusten selvittelystä ja muista paperitöistä. – Kaikki ylimääräiset virastoissa juoksemiset jäävät pois. Nyt on mahdollisuus keskittyä siihen, mikä ei toiselle työskennellessä ollut mahdollista.

Haluan työltäni haastetta ja vastuuta. Nyt vastaan itse kaikesta tekemisestä. Pidän siitä, että voin tehdä asiakkaille tarjouksia ja kehitellä heille sopivia palvelupaketteja, Maria Toivari toteaa.

Marian siivouspalveluun voit tutustua tarkemmin pajayrityksen facebook-sivulla.


OMAPAJA Oy
y-tunnus 2399894-2
Kauppurienkatu 31 A 1, 90100 Oulu
Asiakaspalvelu arkisin klo 8.30-16.00
044 4100 500toimisto@omapaja.fiVerkkolaskutus
Kehitämme Omapaja Oy:n kansainvälistymisedellytyksiä Euroopan rakennerahaston tuella.

Kirjaudu laskutuspalveluun

Laskuta ilman yritystä laskutuspalvelumme kautta.
Kirjaudu
Ei vielä tunnuksia?
Rekisteröidy laskutuspalveluun ilmaiseksiKevytyrittäjyysHinnastoMiksi valita Omapaja?

Ota meihin yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Palvelusopimus
Tietosuoja